8 dingen die je moet weten over het anodiseren van aluminium

Datum van publicatie:2023-04-07

1. Hoe wordt aluminium geanodiseerd?

to aluminium voor te bereiden voor anodiseren, het oppervlak wordt eerst grondig gereinigd en gespoeld en vervolgens in een bad van een elektrolytische oplossing zoals zwavelzuur geplaatst. Een elektrolyt is een elektrisch geleidende oplossing met veel positieve ennegatieve ionen die het wil ruilen.

a positieve elektrische lading wordt toegepast op het aluminium, waardoor het de \"anode\" is, terwijl eennegatieve lading wordt toegepast op platen die zijn opgehangen in de elektrolyt. De elektrische stroom in dit circuit zorgt ervoor dat positieve ionen worden aangetrokken door denegatieve platen ennegatieve ionen dienaar de positieve anode komen, het stuk aluminium.


2. Wat is een barrièrelaag bij het anodiseren? Deze poriën vormen een geometrisch regelmatig patroon en beginnen in het substraat te eroderen. Het aluminium aan het oppervlak combineert met denegatief geladen O2 -ionen om aluminiumoxide te creëren. Dit wordt een barrièrelaag genoemd, een verdediging tegen verdere chemische reacties op die vlekken.as stroom wordtnog steeds toegepast, de relatief zwakke en reactieve gebieden van de poriën zullen dieper in het substraat blijven doordringen, waardoor een reeks kolom wordt gevormd,

like holle structuren.

, de langer de stroom wordt toegepast, hoe groter de penetratie van deze kolommen. Voor typischeniet -

hard coatings kan de diepte maximaal 10 micron zijn. Zodra ditniveau is bereikt, en als er geen kleurnodig is, wordt het proces gestopt en kan het oppervlak eenvoudig worden afgesloten door in water te spoelen. Dat laat je een harde,natuurlijke aluminiumoxide -coating, in staat om chemische aanval en zeer krasbestendig te weerstaan. Aluminiumoxide wordt 9 van de 10 op de MOHS -hardheidsschaal beoordeeld, wat betekent dat alleen de tweede plaats is voor diamant.-

-


3. Wat is moeilijk anodiseren?

hard anodizing, soms Type III genoemd, biedt een grotere corrosiebescherming en weerstand tegen slijtage in extreme omgevingen of met bewegende mechanische onderdelen die veel wrijving onderhevig zijn. Dit wordt geproduceerd door de elektrische stroom voort te zetten totdat de diepte van de poriën groter is dan 10 micron, helemaal tot 25 micron of zelfs meer. Dit kost meer tijd en is duurder maar levert een superieur resultaat op.


4. Heeft aluminium corrosiebeschermingnodig? Wat is oxidatie? Het betekent gewoon om te reageren met zuurstof. En zuurstof is zeer reactief en vormt gemakkelijk verbindingen met de meeste andere elementen. Wanneer aluminium wordt blootgesteld aan de atmosfeer, vormt het snel een laag aluminiumoxide op het oppervlak, en deze laag biedt een mate van bescherming tegen verdere corrosie.

but aluminium moet meer bestand zijn tegen pure lucht en water. Zure regen, zout water en andere verontreinigingen kunnennog steeds zwakke punten in de passivering van het oppervlak gebruiken. Zelfs moderne legeringen zullen variëren als reactie op deze omgevingsblootstelling, variërend van louter oppervlaktevoorkleuring tot mechanisch falen.

5. Hoe wordt kleur toegevoegd aan metaalanodiseren?


colored aluminium is wat de meesten van ons voorstellen als we denken aan anodiseren. Dat is het echte genie van dit proces. De mooie, stabiele poriën die in het oppervlak zijn geëtst, zijn ideaal voor het introduceren van tinten of pigmenten.

De pigment vult alle lege poriënnaar het oppervlak, waar101; Het wordt dan permanent afgesloten. Dat is de reden waarom geanodiseerde kleuren zo duurzaam zijn - ze kunnenniet van het oppervlak worden afgestemd omdat de kleuren in feite diep van binnen zijn en alleen kunnen worden verwijderd door het substraat weg te malen.

\&6. Waarom heeft geanodiseerd aluminium altijd die karakteristieke metalen glans? Dit wordt veroorzaakt door twee factoren. Eén, vanwege de uniforme elektro#chemische etsen, blijft een ruw oppervlak achter. Hoe dieper de poriën, hoe ruwer het oppervlak zal zijn, maar de kleuren zullen ook zo veel duurzamer zijn. Het licht dat terug stuitert om je oog te slaan, zal in feite een combinatie zijn van twee verschillende golflengten die op elkaar inwerken, omdat ze reflecteren op enigszins verschillende oppervlakken. Dit veroorzaakt de onderscheidende glans van aluminium anodisatie.


7. Kunnen andere materialen dan aluminium worden geanodiseerd?

yes. Anodizing werkt ook met magnesium, titanium en zelfs geleidende kunststoffen. Het is goedkoop, betrouwbaar en bij uitstek duurzaam. Daarom wordt het zo vaak gebruikt in architecturale fittingen, omdat het zowel mooi als bijna ongevoelig is voor de effecten van verwering.-

8. Waarom is het onmogelijk om een ​​hele rol te anodiseren? Het vasthouden van een deel in positie vereist dat het op een soort hanger wordt gemonteerd om te voorkomen dat hetnaar de bodem van de tank valt. Waar

101; ver het houdbaar armatuur het onderdeel raakt, dat gebied zal worden geblokkeerd en de anodiserende chemicaliënniet goed werken. Daarom is het slim om een ​​plek van uw kant te ontwerpen die kan worden gebruikt voor het vasthouden, maar dieniet cosmetisch zal worden beïnvloed.

Wer uneemt contact met ons op voor een gratis offerte en projectreview, we kunnen advies geven over de vele verschillende afwerkingsdiensten die we aanbieden voor snelle protoypes en lagevolume productie. Onze specialisten zullen u helpen de oplossing te vinden die bij uw budget past, tijdnaar markt en de gewenste resultaten. Laten we vandaag beginnen!

Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • Dongguan Fifth Metal Co., Ltd.
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
top