Centrifugaal metallothermische SHS van Cast Co-Cr-Fe-Ni-Mn- (х) legeringen (3)

Datum van publicatie:2021-04-12

88.png


- metallothermic SHS van gegoten CoCrFeNiMn legeringen onder omstandigheden van kunstmatige zwaartekracht is in detail beschreven in [32].

 

---SHS

Productuced gietlegeringen werden gekenmerkt door X

RAY Diffractie (XRD) -analyse, scanning-elektronenmicroscopie (SEM) en energie-dispersieve microanalyse (EDS). Omniet-gestructructureerde bestanddelen te onthullen, werden alContaining-legeringen onderworpen aan etsen in een 5% salpeterzuuroplossing gevolgd doorneutralisatie van oplossing. 

De SHS-reactie oplevertnicrcofemn - (x) legeringen kunnen worden vertegenwoordigd door de volgende schema:

 99.pngwher

101; AA is legeringselement additief (Al en Ti-Si- B (C)), waarvan de concentratie werd gevarieerd in het traject 0,2-1,0 molfractie van Al en 1-8 gew% Ti-Si-B (C). De belangrijkste componenten werden gebruikt in gelijke atomaire fracties.

&#

 - auteurs van [30-33] eerder opgemerkt dat de werking van zwaartekracht bevordert de scheiding van verbrandingsproduct in Twee lagen (doelproduct ingots en slakken AL2O3) en een convectieve menging van alle componenten, die vooral belangrijk is met een toename van het aantal en de concentratie van componenten in de legering. Daarom werd de synthese van Heat uitgevoerd in een centrifugale SHS-machine [30].

 

tenbouw en discussiesynthese van gegotennicrcofemh-al heas

 

- inbrengen van aluminium boven stoïchiometrie in de exotherme groene mengsel maakt het gemakkelijk om de concentratie ervan in de samenstelling van de geproduceerde legering regelen; Daarom werd deze methode van legering van de aanvankelijke hea toegepast. Vanwege de lage soortelijke massa Al, een verhoging van de concentratie bevordert een afname van de soortelijke dichtheid van de legering, en met rekening gehouden met de hoge reactiviteit en de vorming van aluminiden, draagt ​​bij tot versterking. De samenstellingen van gesynthetiseerde HEAS worden gegeven in Tabel 1. Om de optimale omstandigheden voor de bereiding van legeringen te bepalen, voerden we experimenten op de variatie van een (centrifugaal versnelling) tussen 1 en 70 g. Onze experimenten lieten zien dat, met toenemende A, de brandende snelheid (UB) toeneemt van 2 tot 6,1 cm/'s voor denicrcofmnal0.2-samenstelling en van 2 tot 4,6 cm/'s voor denicrcofemnal1.0-compositie.

 

-note dat de toename van de UB de grootste is tussen 10 en 50 g. Dit gebeurt als gevolg van gedwongen filtratie van een hoog

temperatuurmelt gevormd achter het verbrandingsfront in het groene mengsel [30]. Een bijkomend punt te benadrukken dat, in g groeit parallel met de toename van Ub, het materiaalverlies aanzienlijk afneemt en de opbrengst aan doelmateriaal in gietblok geeft de berekende waarde.

 

/De ingangen die zijn bereid bij A/G ≤ 50 waren poreus (gasinsluitsels). Bij A-G ≥ 50 werden de monsters poriën~free en hun massa was dicht bijnominaal één (-98 gew.%). In dit geval bedroeg het materiaal dat tijdens de verbranding tijdens de verbrandingniet hoger is dan 1,5 gew.%. Gesynthetiseerde producten werden verkregen als tweeLayer-monsters: doellegering en AL2O3 (slak). De blokken gevormd in optimale omstandigheden had geen residuele porositeit en waren monolithisch.

 

>Als resultaat de waarden van een50 g werden gekozen als optimaal. EDS-analyse onthulde geen verandering in de concentraties van componenten over het hele bulk. De onbeduidende afwijkingen in hun waarden vallen binnen het gemeten foutbereik. Het is belangrijk op te merken dat de inhoud van componenten enigszins lager zijn dan denominale waarden (minder dan 2%), met uitzondering van MN (6%). Het verschil werd verholpen door mangaanoxyde (MnO2) boven stoïchiometrie in de groene preparaat.

 

=Er analyse van monsters geoptimaliseerd in de samenstelling bleek dat een toename van De al concentratie in de legering leidt tot een merkbare afname in de dichtheid van gesynthetiseerde legeringen (Fig. 1A); In dit geval is er een aanzienlijke toename (van meer dan 2 keer) in hun hardheid (fig. 1b). De gemarkeerde groei waargenomen in het gebied X0,2-0,6.

 

=- laatste kan worden verklaard door de vorming van “vaste” insluitsels intermetallische fasen op basis van aluminieren. Een XRD-analyse van gegoten Heas bereid bij A=55 ± 5 g vertoonde de afhankelijkheid van fasesamenstelling op de Al-concentratie (figuur 2). Bij X-0.2 wordt een enkel=phase-product met FCC-structuur gevormd. Voor X-0.6-1.0 worden de verbrandingsproducten gezien om te bestaan ​​uit een a-FE (BCC) -fase, een γ-FE (FCC) -fase en een intermetallische β-nniale fase.

1010.png

1111.png

Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • SHANGHAI CONLY VALVE CASTING CO., LTD
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
top