De invloed van macrostructuur van vernauwde superlegeringen Inconel ™ 713C en 247 op de kenmerken van High-Temperature Creep (2)

Datum van publicatie:2021-06-28

analyse van de kaart van vervormingsmechanismen geeft aan dat plastische vervorming in het proces van superalloy kruip kan optreden als gevolg van diffusie of dislocatie kruip, afhankelijk van de testomstandigheden (temperatuur en stress). Bij de omstandigheden van diffusie-kruipen volgens een model van RLBLOK en Nabarro-HERRUT hangt een stabiele kruippercentage aanzienlijk af van de korrelgrootte en wordt deze beschreven met de betrekkingen (1) en (2), respectievelijk [12-14]:

 图片4.png

wher&101;: B, C - materiële constanten, σ - stress, DGZ - diffusiecoëfficiënt over de graangrenzen, B - de hamburgers vector, K - Boltzmann Constant, T - absolute temperatuur, D - graandiameter., Ω - atoomvolume, D - Effectieve dikte, DV - rooster diffusiecoëfficiënt# twhile in geval van dislocatie kruipmechanisme is het Beschreven door de relatie (3) enniet afhankelijk is van de korrelgrootte:

 图片5.png

 wher

where ;: A, N - Material Constanten τ - Shear Stress, Def-diffuscoëfficiënt, G - Shear Modulus B - De Burgers Vector, K - Boltzmann Constant, T - absolute temperatuur, D - graan diameter.

 

it moet tegelijkertijd worden opgemerkt, die onder voorwaarden van kruiptests vervorming van Th E Materiaal als gevolg van dislocatie Creep, volume diffusie (Nabarro-hering model) en over de korrelgrenzen (COBLE'model) kan gelijktijdig met verschillende intensiteit plaatsvinden. De bijdrage van elk van deze processen in de vervorming is afhankelijk van de temperatuur, stress, korrelgrootte en de structuur van hun grenzen [12-13].

 

3. De resultaten van onderzoeken en bespreking van resultaten

 

&#&#--=

图片6.pngImages van selec图片7.png图片8.png116; ed cast structuren onderzocht onder de omstandigheden van variant II van de Creep-tests worden gepresenteerd in de tabel. 3. Bereidingen voor microscopische observatie werden in het reagens van de marmeren

39; s reagens ingeladen. Tabel 4 en 5 lijst geselecteerde morfologische parameters van macro

AND microstructuren van de testmonsters. Basisparameters van de macrostructuur werden geëvalueerd met behulp van het Metilo-programma. De tests werden uitgevoerd op kruissections van monsters (D0-6 mm)na de kruiptest.--""

metallografische studies geven aan dat het effect van enige volumemodificatie de Vorming van grofGrained-structuur in superloeren en gelijktijdig volume en oppervlaktemodificatie resulteerden in de vorming van fijne \\ ingesloten structuur (tabel 4 en 5). Studies over precipitaties van carbide-fasen, significant vanuit het oogpunt van het versterken van de geteste legeringen en duurzaamheid in kruipcondities toonden hun grotere oppervlakte AA in Superalloy Mar 247 (tabel 4 en 5). Primaire carbiden, voornamelijk in de vorm vanchinese karakters die zijn opgetreden op het gebied van graangrenzen [2].

-

tab. 4 en tabel 5 vat samen een samenvatting van de stereologische parameters van macrostructuur van onderzochte superalloys in relatie tot de kruipkarakteristieken zoals monster breukstijd TZ, stabiele kruipsnelheid VU.Deze waarden zijn belangrijk bij het definiëren van de factoren die de stabiliteit van materialen onder hoge temperatuur kruipen bepalen.n

-Figure 2 en 3 toont kenmerken van kruipen van superlegeringen in713c en Mar247 ontwikkeld op basis van kruiptests die worden uitgevoerd in overeenstemming met variant I van de studie

.图片9.png图片10.png

-=----case van superalloy in

713C stabiliteit zal aanzienlijk afhangen van de grootte van de macrograin en bereikt de waarde T

50 uur voor een monster met een grof \\ ingesloten structuur en 28 uur voor het monster met de verbonden graan als gevolg van het volume en oppervlaktemodificatie (tabel 4). Evenzo, in een Hightemperature Creep of Alloy Mar 247 de grootte van de macrograin beïnvloedt fundamenteel van invloed op de opnames. Stabiliteit van de monsters met een grovegraves-structuur was meer dan 20% groter dan de verkleinde graanmonsters.

/

 

as is duidelijk uit de gegevens gepresenteerd in tabel 4 stabiliteit van De geteste materialen was bovendien sterk afhankelijk van het gebied van AA-carbiden die in hun microstructuur worden beschreven. Dit effect wordt goed geïllustreerd doornieuwe parameter AAN, (oppervlaktegebied van carbiden waarnaar wordt verwezennaar het aantal korrels in de voorbeeldtabel, tabel 6). Ongeacht de geteste superalloy met een toename van deze parameterstabiliteit in de kruiptest Tzwas hoger, en de gestage kruipsnelheid VU, bereikte lagere waarden (Tabel4).==-/

 

/----NTHDe resultaten van onderzoek en analyse geven aan dat diffusie-kruipen over korrelgrenzen de stabiele engere snelheid VU, en stabiliteit van superalloys in voltooide tests (tabel 4) bepaalt. We kunnen aannemen dat in de gegeven omstandigheden van de I-testvariant (TIMA) stabiliteit (Tijd tot Sample Creature) onder diffusie-kruip de slip over de graangrenzen heeft bepaald. Het conditioneerde de processen van formatie en groei van scheuren. In dit geval was de doorslaggevende factor voor de stabiliteit van de superleger de verhouding van het oppervlak van de carbiden tot de hoeveelheid korrels op het kruissectie van het monster (AA

N). Hogere waarde van deze uitdrukking komt overeen met een grotere stabiliteit van het materiaal in een kruiptest.

 De analyse van de testresultaten verkregen met de parameters die overeenkomen met variant II van kruip Tests (Fig. 4, 5, tabblad. 5) Geeft aan dat, door de axiale stress σ te verhogen (hetgeen resulteert in de toename van genormaliseerde stress τ图片11.pngg) geen invloed van de macrograin-grootte op de geloofsstabiliteit ervan werd waargenomen in het geval van superalloy in图片12.png173C en Mar图片13.png247 (fig. 4 en 5). Verschillen in kruipend duurzaamheid waren slechts enkele uren. Dit toont aan dat onder deze kruipentestvoorwaarden het materiaalvervormingsproces voornamelijk plaatsvindt onder dislocatie-mechanisme, in plaats van, zoals eerder waargenomen (figuur 2, 3) onder NABARROHHERRING MATRIX Diffusion-mechanisme (volume) en over de korrelgrens door COBLE ( Dit resulteerde in de toename van de stabiliteit van het materiaal met een grof \\ ingesloten structuur). Beschreven beïnvloeding van kruiptestparameters op verandering van de vervorming van de vervorming (vervorming) als gevolg van de toename van de axiale stress σ wordt goed uitgelegd door figuur 6.


\\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\n \\nn \\n \\n \\n

Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • SHANGHAI CONLY VALVE CASTING CO., LTD
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
top