Verschil tussen echt emaille ennep emaille

Datum van publicatie:2024-09-04

Emaille is een glas-zoals een substantie gemaakt van een combinatie van silica, vloeimiddel en kleurstoffen. Het'Wordt doorgaans aangebracht op metalen of keramische oppervlakken door middel van bakken bij hoge temperaturen. Het resultaat is een glanzende, duurzame afwerking die de tand des tijds kan doorstaan.


Gemaille

Echt emaille, ook bekend als glasachtig email, wordt gemaakt via eennauwgezet proces. Het begint met gepoederd glas dat bij hoge temperaturen op een substraat, meestal metaal, wordt gesmolten. Door deze versmelting ontstaat er een sterke verbinding tussen het glazuur en de ondergrond, waardoor een veerkrachtig oppervlak ontstaat.

真珐琅1.jpg

Kenmerken van echt email

Kwaliteit van materialen: Echt emaille gebruikt hoog-hoogwaardige ingrediënten. De kleuren in echt email zijn afkomstig van metaaloxiden, die levendige en rijke tinten opleveren.

Duurzaamheid: Authentiek emaille is zeer duurzaam. Het is bestand tegen krassen, vervaging en aanslag, waardoor het geschikt is voor dagelijks gebruik in sieraden en huishoudelijke artikelen.

Gevoel: Echt emaille voelt glad en koel aan. Het oppervlak is uniform en vertoont typisch een glas-zoals glans.

Vakmanschap: Het maken van echt email vereist vakkundig vakmanschap. Elk stuk is vaak handgemaakt en het kan uren, zoniet dagen duren om het te perfectioneren.

Hittebestendigheid: Echt emaille is bestand tegen hoge temperaturen, waardoor het zowel geschikt is voor gebruik in kookgerei als in sieraden.

Artistieke toepassing: Echt emaille is verkrijgbaar in verschillende technieken, zoals cloisonné, champlevé en plique-A-jour, die elk unieke artistieke uitingen mogelijk maken.


Hoe echt email te identificeren

Zoeknaar kwaliteit en afwerking: Onderzoek het oppervlak op gelijkmatigheid en glans. Echt email heeft meestal een onberispelijke afwerking.

Controleer op luchtbellen of onvolkomenheden: Hoewel er tijdens het productieproces enkele onvolkomenheden kunnen optreden, kan overmatig borrelen of barsten duiden op een inferieur product.

Voel voor gewicht: Echt email heeft deneiging wat gewicht te hebben in vergelijking met imitatiesoorten, die vaak lichter zijn vanwege hun plastic karakter.

Observeer de kleurdiepte: De kleuren in echt email zijn rijk en diep, dankzij het gebruik van metaaloxiden.


Imitatie Emaille

Imitatie emaille, vaak gemaakt van plastic of hars, is ontworpen om eruit te zien als echt email, maar mist veel van de gewenste eigenschappen. Het kan worden gevonden in kostuumjuwelen of in de massa-geproduceerde artikelen waare kostenbesparing is een prioriteit.

假珐琅2.png

Kenmerken van imitatie-email

Kwaliteit van materialen: Imitatie emaille gebruikt vaak lager-hoogwaardige ingrediënten, zoals plastic of kunstharsen, waardoor het minder duurzaam kan worden.

Duurzaamheid: In tegenstelling tot echt email is imitatie-email gevoelig voor krassen, vervagen en afbrokkelen. Na verloop van tijd kan het zijn glans verliezen.

Gevoel: Imitatie-email voelt doorgaans warmer en lichter aan dan echt email. Het oppervlak is mogelijkniet zo glad of glas-leuk vinden.

Productieproces: Imitatie-email wordt meestal gemaakt door middel van giet- of vormprocessen bij lagere temperaturen, wat resulteert in minder vakmanschap.

Kleuropties: Hoewel imitatie-email een grote verscheidenheid aan kleuren kan bereiken, missen deze vaak de diepte en rijkdom die je bij echte materialen ziet.

Warmtegevoeligheid: Imitatie-email is mogelijkniet bestand tegen hoge temperaturen, waardoor de toepassingen beperkt zijn in vergelijking met echt email.


Hoe imitatie-glazuur te identificeren

Inspecteer het gewicht: Imitatiestukken zijn vaak lichter dan echte, wat wijst op een lagere-kwaliteit materiaal.

Controleer op glans: Het oppervlak kan er minder glanzend en plastischer uitzien-leuk vinden.

Zoeknaar kleuruniformiteit: Als de kleur te perfect of overdreven lijkt, vooral voor massa-geproduceerde artikelen, kan het imitatie-email zijn.

Voel het oppervlak: Een ongelijkmatige of ruwe textuur kan het imitatiekarakter van het email weggeven.



De waarde van echt email

Het begrijpen van de verschillen tussen echt en imitatie-email is essentieel voor verzamelaars en kopers. Echt email heeft waarde vanwege zijn vakmanschap, duurzaamheid en artistieke kwaliteiten, terwijl imitatiestukken vaak de lange levensduur en unieke kenmerken missen.


Overwegingen bij aankoop

Houd bij het kopen van emaille artikelen rekening met het volgende:

Onderzoek: Kijknaar het merk of de ambachtsman die het stuk heeft gemaakt.

Authenticiteitcertificaten: Vraag om documentatie als u'opnieuw investeren in hoog-waarde stukken.

Prijs punt: Echte emaille stukken hebben doorgaans een hogere prijs vanwege de materialen en het vakmanschap.


Conclusie

De aantrekkingskracht van email gaat verder dan alleen de visuele aantrekkingskracht. Of unu een kunstliefhebber, een verzamelaar of gewoon iemand bent die de materialen die in uw sieraden worden gebruikt, wil begrijpen: het is van onschatbare waarde om het verschil te kennen tussen echt emaille en imitatieglazuur. Door de kenmerken en vervaardigingstechnieken van authentiek email te herkennen, kunt u weloverwogen beslissingennemen en de kunstzinnigheid achter elk stuk waarderen. Vergeetniet dat ware schoonheid schuilt in kwaliteit en vakmanschap dat de tand des tijds doorstaat.

Linkedin文章封面.png


Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • Dongguan hongde crafts co.,ltd
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
Dongguan hongde crafts co.,ltd

Functietitel: Sales manager

afdeling: Sales

Bedrijfstelefoon: +86 18802610846

E-mail: Neem contact met ons op

Mobiele telefoon: +86 18802610846

Website: hongdecrafts.invipb2b.com

Adres: Room 601, Building 1, No. 6 Universe Road, Shipai Town, Dongguan City, Guangdong Province

Smartwatch, Bluetooth horloge
Slimme telefoon op volledig scherm
Super-coole aquarium in de woonkamer
Ultra lange dameswimpers voor dames
Voedings Super Vitamin C Juice Drink
Handige buitentafel
Ultra-slimme kleurenprinter
Grote buitensporige ventilator
Eersteklas rode wijn
Ultrakleine handige USB-opslagschijf
top