Het effect van Yttrium op de hete kraak- en kruipeigenschappen van een NI-gebaseerde superleger die is opgebouwd door additieve productie (4)

Datum van publicatie:2021-04-09

figure 12 toont de microstructuren van de verticale monsters langs de laadrichtingna de kruiptest. De HX als-built-specimen had grote scheuren (figuur 12a) langs de horizontale korrelgrens; Deze scheuren fuseerden en vormden aanzienlijke scheuren, wat resulteert in een broze breuk. We observeerden ook barsten langs de graangrenzen in het HX-a Asbuilt-specimen (Figuur 12C). Na de warmtebehandeling van de oplossing vertoonde de HX ST-exemplaar geëvenaarde korrelmorfologie, wat resulteert in broosfractureren van de korrelgrensna de kruiptest (figuur 12b). De HX-a ST-exemplaar toonde echter een transgranulaire fractuur (figuur 12D), resulterend in een ductiele breuk. Bovendien werden in HX-a ST, specimencracks parallel aan de laad-as uitgelijnd, waardoor het moeilijk is voor de scheuren omnormaal te verspreiden op de stress-as en resulterend in een ductiele fractuur.

22.png

n 1.

discussion

 1.

effect van segregatie op de hete krakenvorming

--hastelloy-x is een solide-I-STENTERTED NI-BASED-legering, en het kan een breed scala aan smelten en stevige temperaturen vertonen als gevolg van de inhoud van de hoge legering. Tijdens het SLM-proces ervaart het basismetaal grenzend aan de fusionzone een reeks piektemperaturen tussen de liquidus- en solidus temperaturen van de legering. Daarom ondergaat deze regio's microstructuur gedeeltelijke smelten en wordt deze beschreven als de gedeeltelijk gesmolten zone (PMZ) -gebied van het HAP [25]. Vatige kraken treedt op bij de korrelgrenzen in de hitte-affected zones van lassen, ook bekend als Gist Fissuring. Tijdens een vloeibaar kraken, wanneer de hitte smelt, vormt, low-melting-Point-fasen op de graangrenzen en in het interdendritische gebied in de hitte-affected-zone van een lasloop. Een vloeibare film vormt op deze korrelgrenzen en interdendritische regio's en wordt uit elkaar getrokken door de trek thermische spanningen als de lasstolaat. Fasen die waarschijnlijk worden afgenomen in NI-based Superalloys omvatten MC Carbide, M6C-carbiden, laves fase en σ-phase [12.26]. Dezelfde verschijnselen werden waargenomen in de AS-built HX-monster (Figuur 3A); Dat wil zeggen, de segregatie van elementen zoals SI, W en C, bracht de vorming van SIC-- en W6Ctype-carbiden bij de korrelgrens en interdendritische gebieden tijdens het stollenproces, waardoor uiteindelijk de vorming van een scheur in de HX veroorzaakt Specimens (figuren 1A en 3A) [8,17]. Het HXA-specimen toonde meer scheuren (figuur 1b) dan het HX-specimen omdat de elementen van zijn elementen zijn gescheiden, vergelijkbaar met dat voor extra yttrium (Y) en hogere

Content Si (tabel 1), wat resulteerde in de vorming van carbide, voornamelijk MC (M staat voor SI, Y) en M6C (M staat voor W) en veroorzaakt meer scheuren om te verschijnen (Figuur 3B) [26.27]. De vaste oplosbaarheid van Y in de NI-matrix is ​​laag en beïnvloedt scheurvorming omdat Y wordt afgewezen uit de kerndendrietnaar interdendritische regio's, waardoor segregatieproblemen veroorzaakt.


\\n \\n

Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
top