Aluminiumlegering

Datum van publicatie:2022-08-28

Een aluminiumlegering is een legering waarin aluminium (Al) het overheersende metaal is. De typische legeringselementen zijn koper, magnesium, mangaan, silicium, tin, nikkel en zink. Er zijn twee hoofdclassificaties, namelijk gietlegeringen en smeedlegeringen, die beide verder worden onderverdeeld in de categorieën warmte-behandelbaar en niet-warmte-behandelbaar. Ongeveer 85% aluminium wordt gebruikt voor smeedproducten, bijvoorbeeld gewalste platen, folies en extrusies. Productiekosten van gegoten aluminiumlegeringen-effectieve producten vanwege het lage smeltpunt, hoewel ze over het algemeen lagere treksterkte hebben dan gesmeede legeringen. Het belangrijkste gietaluminium legeringssysteem is AlSi, waare hoge siliciumgehalte (4.0)13%) dragen bij aan het geven van goede gieteigenschappen. Aluminiumlegeringen worden veel gebruikt in technische structuren en componenten waare licht gewicht of corrosiebestendigheid is vereist.

 下载 (1).jpg

Legeringen die voornamelijk uit aluminium bestaan, zijn sinds de introductie van metaal zeer belangrijk geweest in de lucht- en ruimtevaartindustrie-luchtvaartuigen met huid. AluminiumMagnesiumlegeringen zijn zowel lichter dan andere aluminiumlegeringen en veel minder brandbaar dan andere legeringen die een zeer hoog percentage magnesium bevatten.

 

De oppervlakken van aluminiumlegeringen zullen een witte, beschermende laag van aluminiumoxide ontwikkelen indien deze onbeschermd blijft door anodiseren en/of de lakprocedures corrigeren. In een natte omgeving kan galvanische corrosie optreden wanneer een aluminiumlegering in elektrisch contact wordt gebracht met andere metalen met meer positieve corrosiemogelijkheden dan aluminium, en een elektrolyt aanwezig is die ionenwisseling mogelijk maakt. Verwijst als ongelijkwaardig-metaalcorrosie, dit proces kan optreden als exfoliatie of als intergranulaire corrosie. Aluminiumlegeringen kunnen onjuist warmtebehandeld worden. Dit veroorzaakt interne elementscheiding, en het metaal corrodeert dan van binnenuit.

 

De samenstelling van de aluminiumlegering wordt geregistreerd bij de aluminiumvereniging. Veel organisaties publiceren meer specifieke normen voor de vervaardiging van aluminiumlegeringen, waaronder de Society of Automotive Engineers normalisatieorganisatie, met name de subgroepen lucht- en ruimtevaartnormen, en ASTM International.

下载.jpg

Technisch gebruik en eigenschappen van aluminiumlegeringen

Aluminiumlegeringen met een breed scala aan eigenschappen worden gebruikt in technische constructies. Legeringssystemen worden ingedeeld door een nummersysteem (ANSI) of door namen die hun belangrijkste legeringsbestanddelen aangeven (DIN en ISO). Het selecteren van de juiste legering voor een bepaalde toepassing impliceert overwegingen van de treksterkte, dichtheid, buigbaarheid, vervormbaarheid, werkbaarheid, lasbaarheid en corrosiebestendigheid, om er maar een paar te noemen. Aluminiumlegeringen worden uitgebreid gebruikt in vliegtuigen vanwege hun hoge sterkte-aan-gewichtsverhouding. Aan de andere kant is zuiver aluminium metaal veel te zacht voor dergelijke toepassingen en heeft het niet de hoge treksterkte die nodig is voor vliegtuigen en helikopters.


Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • MiXiao Tech
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
top