Aluminium (Al)-toepassingen en eigenschappen

Datum van publicatie:2022-08-26

Aluminium (Al)-Gebruik en eigenschappen


Gebruik en eigenschappen

Aluminium wordt in kleine hoeveelheden toegevoegd aan bepaalde metalen om hun eigenschappen voor specifieke toepassingen te verbeteren, zoals in aluminiumbronzen en de meeste magnesium-basislegeringen; of, voor aluminium-Aan aluminium worden basislegeringen, matige hoeveelheden andere metalen en silicium toegevoegd. Het metaal en zijn legeringen worden uitgebreid gebruikt voor vliegtuigbouw, bouwmaterialen, duurzame consumptiegoederen (koelkasten, airconditioners, kookgerei), elektrische geleiders, en chemische en voedsel-verwerkingsapparatuur.

 下载 (1).jpg

Zuiver aluminium (99.996 procent) is vrij zacht en zwak; Commercieel aluminium (99 tot 99.6 procent zuiver) met kleine hoeveelheden silicium en ijzer is hard en sterk. Kneedbaar en zeer kneedbaar, aluminium kan in draad worden getrokken of in dunne folie worden gerold. Het metaal is maar ongeveer één-derde zo dicht als ijzer of koper. Hoewel chemisch actief, is aluminium niettemin sterk corrosie-Doordat er in de lucht een harde, taaie oxidefilm op het oppervlak ontstaat.

Aluminium is een uitstekende geleider van warmte en elektriciteit. Zijn thermische geleidbaarheid is ongeveer één-de helft van koper; zijn elektrische geleidbaarheid, ongeveer twee-derde. Het kristalliseert in het gezicht-gecentreerde kubieke structuur. Al natuurlijk aluminium is het stabiele isotoop aluminium-27. Metallisch aluminium en zijn oxide en hydroxide zijn niet giftig.

 

Aluminium wordt langzaam aangevallen door de meeste verdunde zuren en lost snel op in geconcentreerd zoutzuur. Geconcentreerd salpeterzuur kan echter in aluminium tankwagens worden vervoerd omdat het het metaal passief maakt. Zelfs zeer zuiver aluminium wordt krachtig aangevallen door alkaliën zoals natrium en kaliumhydroxide om waterstof en het aluminaat-ion te produceren. Vanwege zijn grote affiniteit voor zuurstof zal fijn verdeeld aluminium, indien ontstoken, branden in koolmonoxide of kooldioxide met de vorming van aluminiumoxide en carbide, maar bij temperaturen tot rode hitte is aluminium inert voor zwavel.

 下载.jpg

Aluminium kan worden gedetecteerd in concentraties tot één deel per miljoen door middel van emissiespectroscopie. Aluminium kan kwantitatief worden geanalyseerd als oxide (formule Al2O3) of als derivaat van de organische stikstofverbinding 8-hydroxychinoline. Het derivaat heeft de moleculaire formule Al(C9H6ON)3.








Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • MiXiao Tech
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
top