Aluminium (Al)-verbindingen

Datum van publicatie:2022-08-26

Compounds

Normaal gesproken is aluminium trivalent. Bij verhoogde temperaturen zijn echter enkele gasvormige monovalente en bivalente verbindingen bereid (AlCl, Al2O, AlO). In aluminium is de configuratie van de drie buitenste elektronen zodanig dat in een paar verbindingen (bijv. kristallijn aluminiumfluoride [AlF3] en aluminiumchloride [AlCl3]) het kale ion, Al3+Het is bekend dat deze elektronen worden gevormd door verlies van deze elektronen. De energie die nodig is om de Al3 te vormen+Ion is echter zeer hoog, en in de meeste gevallen is het energetisch gunstiger voor het aluminiumatom om covalente verbindingen te vormen door middel van sp2-hybridisatie, zoals boor dat doet. De Al3+Ion kan worden gestabiliseerd door hydratatie, en het octaëdraal ion [Al(H2O)6]3+komt zowel in waterige oplossing als in verschillende zouten voor.

 images (1).jpg

Een aantal aluminiumverbindingen hebben belangrijke industriële toepassingen. Alumina, dat in de natuur voorkomt als korund, wordt ook commercieel in grote hoeveelheden bereid voor gebruik bij de productie van aluminiummetaal en de vervaardiging van isolatoren, bougies en diverse andere producten. Bij verhitting ontwikkelt alumina een poreuze structuur, waardoor het waterdamp kan adsorberen. Deze vorm van aluminiumoxide, commercieel bekend als geactiveerd aluminiumoxide, wordt gebruikt voor het drogen van gassen en bepaalde vloeistoffen. Het dient ook als drager voor katalysatoren van verschillende chemische reacties.

 

Anodisch aluminiumoxide (AAO), typisch geproduceerd via de elektrochemische oxidatie van aluminium, is een nanogestructureerd aluminium-Op basis van materiaal met een zeer unieke structuur. AAO bevat cilindrische poriën die voor een verscheidenheid aan toepassingen zorgen. Het is een thermisch en mechanisch stabiele verbinding, maar ook optisch transparant en een elektrische isolator. De poriegrootte en dikte van AAO kunnen gemakkelijk worden aangepast aan bepaalde toepassingen, met inbegrip van het optreden als sjabloon voor het synthetiseren van materialen in nanotubes en nanorods.

 images (2).jpg

Een andere belangrijke verbinding is aluminiumsulfaat, een kleurloos zout dat wordt verkregen door de werking van zwavelzuur op gehydrateerd aluminiumoxide. De commerciële vorm is een gehydrateerde kristallijne vaste stof met de chemische formule Al2(SO4)3. Het wordt uitgebreid gebruikt in de papierproductie als bindmiddel voor kleurstoffen en als oppervlaktevuller. Aluminiumsulfaat combineert met de sulfaten van univalente metalen om gehydrateerde dubbele sulfaten te vormen die alums worden genoemd. De aluinen, dubbele zouten van formule MAl(SO4)2 ·12H2O (wanneere M is een enkelvoudig geladen kationt zoals K+(bevat ook de Al3)+ion; M kan het kationtje van natrium, kalium, rubidium, cesium, ammonium of thallium zijn, en het aluminium kan worden hervate d door een verscheidenheid van andere M3+ionenBijvoorbeeld gallium, indium, titanium, vanadium, chroom, mangaan, ijzer of kobalt. Het belangrijkste van dergelijke zouten is aluminiumkaliumsulfaat, ook bekend als kalialalum of kalialalum. Deze alums hebben veel toepassingen, vooral in de productie van medicijnen, textiel en verf.De reactie van gasvormig chloor met gesmolten aluminiummetaal produceert aluminiumchloride; Dit laatste is de meest gebruikte katalysator in Friedel

 

Reacties op ambachten-d.w.z. synthetische organische reacties die betrokken zijn bij de bereidingen van een grote verscheidenheid van verbindingen, met inbegrip van aromatische ketonen en antrochinon en derivaten daarvan. Gehydrateerd aluminiumchloride, algemeen bekend als aluminiumchloorhydraat, AlCl3 ∙ H2O, wordt gebruikt als een topische anti-transpirant of body deodorant, die werkt door de poriën te vernauwen. Het is een van de verschillende aluminiumzouten gebruikt door de cosmetica-industrie.Aluminiumhydroxide, Al(OH)3, wordt gebruikt om stoffen waterdicht te maken en om een aantal andere aluminiumverbindingen te produceren, waaronder zouten genaamd aluminaten die het AlO bevatten − 2-groep. Bij waterstof vormt aluminium aluminiumhydride, AlH3, een polymere vaste stof waaruit de tetrohydroaluminiaten (belangrijke reductiemiddelen) worden afgeleid. Lithiumaluminiumhydride (LiAlH4), gevormd door de reactie van aluminiumchloride met lithiumhydride, wordt veel gebruikt in organische chemieBijvoorbeeld om aldehyden en ketonen te reduceren tot respectievelijk primaire en secundaire alcoholen.

 images (3).jpg

 


Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • MiXiao Tech
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
top