Economen zien China's doel voor groei als redelijk

Datum van publicatie:2021-03-09

60457332a31024adbdb93fde.jpeg

Het regeringsrapport van premier Li Keqiang=35 heeft volgens internationale deskundigen het vertrouwen in duurzame ontwikkeling en verdere openstelling in de komende jaren en decennia aangetoond.

In het rapport dat vrijdag werd uitgebracht, bij de opening van de vierde zitting van het 13e Nationale Volk&-35;39;s Congres in Beijing, heeft Li het regeringswerk in 2020 en het 13e vijfjarenplan (2016-20) onderzocht.Hij presenteerde ook blauwdrukken en belangrijkste doelen voor 2021, het 14e vijfjarenplan (2021-25) en in 2035.

Yutaka Matsuno, een voormalig senior onderzoeker van het Nomura Research Institute, zei dat mensen in Japan veel aandacht hadden besteed aan het verslag, met name zijn economische en sociale ontwikkelingsdoelstellingen.

" Vanuit het perspectief van het macro-beleid denk ik dat de in het regeringsverslag voorgestelde doelstellingen redelijk en haalbaar zijn, " Dat zei hij.

Yuzo Tanaka, een hoogleraar economie aan de Ryukuku Universiteit in Kyoto, Japan, zei dat de bbp-doelstelling het vertrouwen weerspiegelt van China en35;39, na zijn succesvolle beheersing van COVID-19.

" Hoewel er veel onzekerheden zijn die het gevolg zijn van de coronavirus-pandemie, moet de Chinese economie heel gemakkelijk overschakelen op het streefgroeipercentage, " Tanaka zei, dat het 6 procent doel vrij bescheiden is terwijl 7 of 8 procent aannemelijker is.

Tursunali Kuziyev, een professor in Journalistiek en Mass Communications University in Oezbekistan, stemde ermee in dat de " Chinese motor " zal de wereldeconomie blijven stimuleren.

Alicia Garcia-Herrero, hoofd econoom voor Azië-Pacific bij de Franse firma Natixis, schreef op vrijdag in een analyse van het rapport: " Terwijl het regeringsverslag specifieke doelen stelt voor 2021, is onze lezing meestal meer structureel, die moet worden geanalyseerd samen met het 14e vijfjarenplan, dat is gepland om China te helpen een duurzamere baan te vinden op de lange termijn.

" In het regeringsrapport wordt de houding van China, China, 39, om de mondiale handel en investeringen te omarmen door de economie open te stellen om buitenlands kapitaal aan te trekken en concurrentie te bevorderen. "

Garcia-Herrero, ook een hooggeplaatste collega van Bruegel, zei dat de Chinese regering haar belangstelling toont voor het uitbreiden van regionale overeenkomsten met belangrijke handelspartners, zoals het versnellen van de onderhandelingen over vrijhandel met Japan en de Republiek Korea en het toetreden tot de alomvattende en progressieve overeenkomst voor Trans-Pacific Partnership.

Handelspartnerschappen

Christopher Bovis, een hoogleraar in het internationale handelsrecht aan de Universiteit van Hull in het Verenigd Koninkrijk, zei dat de Chinese regering de fundamenten van internationale samenwerking heeft benadrukt door het versterken van mondiale handelspartnerschappen, die gebaseerd zijn op vrijhandel en markttoegang.

" Het veertiende vijfjarenplan legt de nadruk op economische groei door de beschikbaarheid van technologie, vaardigheden, een opgeleide beroepsbevolking, een positieve houding ten opzichte van risiconemers, financiering en de andere voorwaarden die een werkelijk concurrerende en innovatieve ondernemingsomgeving vormen, " Dat zei hij.

" China bouwt voort op structurele hervormingen en continue openstelling van zijn economie, terwijl het een leidende rol speelt in klimaatverandering en duurzame ontwikkeling, " Hij voegde eraan toe.

Hege Fjellheim, hoofd van koolstofonderzoek bij Reinitiv, een wereldwijde verstrekker van gegevens en infrastructuur over de financiële markt, zei dat het 14e vijfjarenplan de koolstofneutraliteit benadrukt en de eerste stappen naar China en35;39;s langetermijnklimaatdoelstelling in kaart brengt.

" Het toont aan dat China vastbesloten is zijn belofte in het kader van de Overeenkomst van Parijs (inzake klimaatverandering) na te komen.Het is ook zeer bemoedigend dat het plan heeft gezworen de ontwikkeling van de nieuwe nationale koolstofmarkt te versnellen, " zei Fjellheim, wiens koolstof onderzoeksteam in Noorwegen en China werkt.

Zij zei dat de 18-procent koolstofintensiteitsreductie-doelstelling wat ruimte zal laten voor China&-35;39;de emissies te groeien, wat betekent dat China in de vijftiende vijfjarenplan (2026-30) periode meer moet tillen om de piekopkoolstof vóór 2030 te bereiken.

Alexander Lomanov, adjunct-directeur van het Institute of World Economy and International Relations op de Russische Academie van Wetenschappen, benadrukte dat China de ontwikkeling van hoge kwaliteit blijft pushen om de belangrijkste doelstellingen van het veertiende vijfjarenplan en de visie voor China in 2035 te bereiken.

" Dit is een belangrijk signaal voor landen die met China samenwerken dat China een betrouwbare partner en een hoopvolle partner is, " Dat zei hij.

Leela Mani Paudyal, een voormalig Nepalese ambassadeur in China, zei dat in het regeringsrapport wordt onderstreept dat China en\35;39 het beleid van verdieping van de bilaterale en regionale economische samenwerking ten goede komt aan buurlanden als Nepal.

Hij zei dat de redenen voor de voortdurende groei van China, China en3555; 39, kan worden geïllustreerd door de relatief effectieve beheersing van de pandemie, positieve economische groei en het bereiken van armoedebestrijdingsdoelstellingen tijdens de pandemie.


Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • Jiangmen Billow Peak Technology Co., Ltd.
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
top