Onder de indruk van de huidige kathodische beschermingstechnologie: Titanium-anode (1)

Datum van publicatie:2021-07-29

titanium-anode is een veel voorkomende hulpelektrode voor onder de indruk van de huidige kathodische bescherming. De levensduur van titaniumanode is gerelateerd aan de bescherming van de bescherming van het hele kathodische beschermingssysteem. Het is een lange-term zorg voor onderzoekers om de levensduur van Titanium Anode correct te evalueren. In dit artikel worden verschillende testmethoden voor het versterken van het leven van titaniumanode in gemeenschappelijke gemiddelde omgeving gegeven. Tegelijkertijd, door de vergelijking van verschillende algemeen gebruikte hulpelektroden voor de indruk de huidige kathodische bescherming, wordt aangetoond dat titanium-anode de meest veelbelovende hulpelektrode is in de indruk de huidige kathodische bescherming.

1. Bereiding van titanium anode

titanium anode is een soort onoplosbare elektrode metnobele metalen oxide coating op het oppervlak. Volgens de gemiddelde omgeving kan Titanium-anode voor de indruk de huidige kathodische bescherming grofweg worden onderverdeeld in drie categorieën: bodem of zoetwatermateriaal, versterkte concrete omgeving, zeewatermedium. Het coatingsysteem van Titanium-anode is anders vanwege de verschillende milieumedia. In het bodem of het zoetwatermedium, omdat er geen chloorion of het gehalte aan chloride-ion is, is de reactie van zuurstofevolutie voornamelijk in de anode, en iridiumoxide is het belangrijkste coatingsysteem van titaniumanode. In het gewapende betonmedium is het chloride-ion-gehalte over het algemeenniet hoog, en de zuurstof-evolutie reactie voornamelijk op de anode. Het titanium-anode-coatingsysteem is ook voornamelijk iridiumoxide. Iridiumoxide heeft een goede elektrokatalytische activiteit en uitstekende corrosieweerstand in de omgeving van zuurstofevolutie. In zeewater is het gehalte aan chloride-ion hoog, de hoofdreactie is chloorevolutie, en het anode-coatingsysteem is voornamelijk rutheniumoxide.

Het elektrodepreparatieproces is als volgt: industrieel pure titanium TA1 of TA2 Geselecteerd als het basismateriaal, dat wordt gedroogdna ontvetting, zandstralen en beitsen, iridiumchloride of rutheniumtrichloride en andere metaalzouten worden opgelost in Nbutanol en isopropanol-oplosmiddel volgens een bepaald aandeel, en vervolgens wordt de borstel geborsteld op het behandelde Titaniumsubstraat, gedroogd op 200 ℃, en vervolgens gesinterd in een weerstandsoven bij 400-500 ℃ Min, herhaal het bovenstaande proces totdat de verf is voltooid.-
2.test methode voor het versterken van het leven van titanium anode

generaal, de levensduur van titaniumanode voor de indruk de huidige kathodische bescherming is meer dan 20 a, dus het is erg belangrijk om het leven van anode te detecteren. Omdat de daadwerkelijke levensduur van de anode meer dan 20 A is, en de anode bijna geen massaverlies heeft, kan het leven van de anodeniet worden berekend door extrapolatiemethode met de werkelijke stroomdichtheid, en het leven van de anode alleen worden gemeten met een hoge stroom totdat het verstrijkende bedrag de standaard bereikt. Het volgende beschrijft de detectiemethoden van Titanium Anode Versterking van het leven in de bodem of het verse watermediale omgeving, versterkte concrete omgeving, zeewatermediale omgeving.

(
1)testmethode voor verbeterd leven van titaniumanode in de bodem of zoetwateromgevingDe verbeterde levensetestmethode van titanium-anode in de bodem of de zoetwateromgeving is als volgt: 1 mol
L Na2S04-oplossing wordt gebruikt als elektrolyt, de huidige dichtheid is 10 000 A
M2 en de temperatuur van het waterbad wordt bij (30 ± 5) ℃ bewaard. Bij 10 000 AM2 stroomdichtheid is de relatie tussen de totale ladingdichtheid van anodeoppervlak en de totale ladingsdichtheid van anodeoppervlak tijdens de daadwerkelijke levensduur van anode als volgt: JATA ≥ JSTS.///IN DE FORMULE: JA is de huidige dichtheid van anodeoppervlak in verbeterde levensonderzoek, A
M2;
m2;/m2;

m2;/
JS is de huidige dichtheid van anodeoppervlak in het daadwerkelijke gebruik, a
m2;

TA is het versterkende leven, h;
ts is de daadwerkelijke levensduur, H.
(2)detectiemethode van gewapend beton Anode Life in Titanium-omgeving

accelerated anode life-test kanniet worden gebruikt in beton, hoge stroom zal leiden tot vroege schade aan beton, versnelde test moet worden voltooid in een waterige oplossing. Volgens NACE-norm wordt de anode-levensonderzoek uitgevoerd in 3% NaCl-oplossing, 4% NaOH-oplossing en gesimuleerde porievloeistof. De samenstellingsverhouding van gesimuleerde porievloeistof is als volgt: NaOH 26,3 g, KCL 10.74 g, ca (OH) 2 2.15 g per literoplossing. Voordat u de gesimuleerde poriënfluïdumomgeving testen, moet het zand aan ASTM C 788 eerst worden geïnjecteerd, en vervolgens moet de bereide gesimuleerde porievloeistof worden geïnjecteerd. Het isnietnodig om zand toe te voegen aan de detectie van NaCl- en NaOH-omgeving, en de gebruikte chemicaliën zijn van chemische pure reagens-kwaliteit. Gedeïoniseerd water wordt gebruikt om het verdampingsverlies van de oplossing in het detectieproces aan te vullen. De relatie tussen de totale ladingsdichtheid die door het anodeoppervlak loopt en de totale ladingsdichtheid die door het anodeoppervlak passeert tijdens de daadwerkelijke levensduur van de anode onder de experimentele stroomdichtheid wordt weergegeven in de bovenstaande formule.

(3)Verbeterd levenstest van titaniumanode in zeewater

De testomstandigheden voor een verbeterd leven van zeewatermedium zijn als volgt: 0,5 mol/L H2SO4-oplossing als elektrolyt, elektrolytemperatuur Zoals (40 ± 5) ℃ en stroomdichtheid als 20 ka/M2. In zeewater is de werkelijke stroomdichtheid van titaniumanode 300-600 A/M2, en de levensduur van titaniumanode moet respectievelijk ongeveer 10 A en 150 uur zijn.

Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • Linyi Bosi Conductive Material Co., Ltd
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
top