Belangrijke kwesties bij warmtebehandeling

Datum van publicatie:2024-09-01

1. Lokale carbonisatie

Bij het verwerken van mallen is het belangrijk om lokale carburatie of hoge carbonisatie volledig te elimineren-snelheid staal. Hoog-Gereedschappen van snelstaal kunnen ook een gelijkmatige plaatselijke carburatie ondergaan. Als er tijdens de warmtebehandeling geen geschikte bescherming tegen oxidatie of carburatie wordt gebruikt, kan gedeeltelijke carburatie optreden. Vervolgens zal het afschrikken verschillende temperatuurtransformatiepunten opleveren, wat resulteert in verschillende spanningen in het oppervlak en de kern, wat vaak tot scheuren leidt.

2. Overgang van scherpe randen

Warmtebehandeling veroorzaakt materiaalvervorming. Het zal zich manifesteren als scheuren in gebieden waare er is een mogelijkheid om deze spanningen, zoals scherpe hoeken, enz., op te heffen. Daarom moeten bij warmtebehandelingswerkzaamheden scherpe hoeken zoveel mogelijk worden vermeden.

3. Drukplekken op het buitenoppervlak

Het is vaak het geval dat mallen met scherpe druksporen op het buitenoppervlaknaar de blusoven worden gestuurd. Als ruw blusmedium wordt gebruikt, kunnen er gemakkelijk scheuren in het oppervlak ontstaan. Blusvormen moeten R krijgen-hoeken zoveel mogelijk.

4. Onjuiste warmtebehandelingstemperatuur

De temperatuur die elk werkstuk in de oven ervaart, kan sterk variëren, en warmtebehandeling kan scheuren veroorzaken, waardoor de levensduur wordt verkort.

5. Gloeien

Mallen worden vaakniet volledig uitgegloeid, ervan uitgaande datna het afschrikken de gewenste hardheid is bereikt en de mal direct wordt gebruikt. In dergelijke gevallen bestaat er al een verborgen gevaar, omdat de temperatuurstructuurniet vanaf het begin van een vierkantnaar een kubus is getransformeerd.

6. Gasnitreren (inclusief gaszachtnitreren en gasverharding)Bij gasnitreren wordt het werkstuk in eennitreeroven geplaatst, die in een intermitterende oven wordt geplaatst of gevuld met ammoniakgas. Ammoniak valt uiteen in stikstof en waterstof. Stikstof diffundeert in het oppervlak van het werkstuk en waterstof wordt geëxtraheerd. Typisch is denitreerbewerkingstijd vrij lang omdat de stikstofpenetratiesnelheid in het werkstukniet zo sterk is als bij andere processen. Het voordeel van gascassetteharden is dat de bedrijfskosten laag zijn en het werkoppervlak zelfs onder relatief eenvoudige omstandigheden geschikt is. Gasnitreren wordt vooral toegepast bij werkstukken die onderhevig zijn aan extreme slijtage. (Opmerking: Zachtnitreren met gas dringt ongeveer 0,1 mm doorna een behandeling van 17 uur, en verharding door gasvormige verharding dringt ongeveer 0,3 mm doorna een behandeling van 70 uur) De kleur van het genitreerde werkstuk is wit. Als het genitreerde werkstuk donker is, betekent dit dat het werkstuk is geoxideerd en dat er mogelijk een probleem is met de kwaliteit van de oven. Ionennitreren (ionenzachtnitreren en ionenharden)

Ionennitreren (ook bekend als gloei-ontladingsnitreren) werkt op een iets lagere temperatuur. Het werkstuk is verbonden als de kathode en de vacuümovenwand is verbonden als de anode. De aansluitspanning bedraagt ​​enkele honderden volt. Als gevolg hiervan treedt een lage gloeiontlading op. Hierdoor ontstaan ​​positieve stikstofionen, die met hoge energie op het oppervlak van het werkstuk inwerken. Ionnitreren maakt gebruik van een temperatuurbereik van 400-550°C en is zeer eenvoudig te regelen. De scherpe hoeken van het werkstuk zijn beschadigd, de impact is afgestompt en het is moeilijk voor de vloeistof om in de diepe zijpositie of de werkende botpositie te dringen.


Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • Dongguan JSun technology Co., LTD
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
top